Information: Islamisk revolution i Iran har skabt "bemærkelsesværdige fremskridt"

Homoseksuelle henrettes, et religiøst politi patruljerer gaderne og håndhæver forbuddet mod bl

Slettet Bruger,

11/02/2009

Homoseksuelle henrettes, et religiøst politi patruljerer gaderne og håndhæver forbuddet mod bl.a. vestlige frisurer, og politiske og religiøse minoriteter forfølges og fængsles. Men ifølge Information har den islamiske revolution i Iran i 1979 "skabt bemærkelsesværdige fremskridt".

Det skriver journalist Katherine Butler i en artikel i The Independent, som Information har ladet oversætte og trykt for sine læsere - ikke som en kronik eller et læserbrev, men som et journalistisk arbejde.

Butler bygger sin konklussion på en påstand om, at en række sociale forbedringer er et produkt af den islamiske revolution:

"Over 80 procent af befolkningen i Iran kan læse og skrive, sammenlignet med blot 20 procent før 1979. Der er også et velfungerende offentligt sundhedsvæsen og et social sikkerhedsnet. På trods af al snakken om, hvordan konservative præster har tvunget kvinder til at tildække sig i det offentlige rum, har revolutionen sørget for, at den fattige landbefolkning kommer i skole, går på universitetet og bliver en del af arbejdsstyrken. Mere end 60 procent af de nyoptagne på universiteterne er kvinder," skriver Katherine Butler i Information - tilsyneladende med Zahra Mostafavi Khomeini, datter af den islamiske revolutions leder, ayatollah Khomeini, som eneste kilde.

Klik her for at læse hele artiklen på information.dk

[email protected]

Kilde: