Imam: Terror er jeres egen skyld

Slettet Bruger,

08/09/2007

Den stod på opsang til de danske Muhammed-tegnere, da imam Mustafa Chendid talte til fredagsbønnen for de par hundrede muslimer, der var mødt op i moskeen ved Islamisk Trossamfund på Dortheavej i det københavnske nordvestkvarter. For selvom imamen tog afstand fra terrorhandlinger, mener han, at det er danskernes skyld, at muslimer bliver "presset" til terror.

"Ingen, der udfører terror, er velkomne i noget som helst land. Men pres dem ikke til at gøre det. Lad være med at gøre grin med vores profet. Lad være med at gøre grin med vores Gud. Lad være med at gøre grin med vores religion. For så vil det ikke ske (terrorhandlinger, red.). Det er bare et råd. Prøv at forstå. Vi er en del af dette land. Det er vores land!" sagde imamen ifølge Nyhedsavisen.

Mustafa Chendid mener ikke, at danske muslimer har en ordentlig ytringsfrihed, fordi pressen behandler dem forkert.

Store armbevægelser
"Vi kom til et sted med frihed og demokrati, hvor vi stadig leder efter frihed og demokrati. Måske er det ikke for os. Når de siger frihed for alle, så mener de frihed for alle danskere. Det er, hvad jeg har opdaget. Men giv os en chance. Giv vores børn og forældre en chance for at få bedre vilkår. For at studere og få en højere uddannelse," sagde han.

Også den danske imam, Abdul Wahid Pedersen, var til stede under fredagsbønnen. Han erkender, at talen kunne virke hård og uforsonende.

"Det skyldes, at han talte til en samling af muslimer, der sidder med en følelse af at være klemt. Og så taler han på en arabisk måde, der kan virke lidt svulstig og med store armbevægelser. Tilhørerne opfatter det helt sikkert ikke så voldsomt," sagde Abdul Wahid Pedersen.

[email protected]

Kilde: