IT-system i Skat 110 millioner kroner dyrere end forventet

Slettet Bruger,

10/10/2007

Prisen for Skat´s nye IT-system, eIndkomst, er igen røget i vejret, skriver Berlingske Tidende. Oprindelig var systemet, som skal samle oplysninger fra danskernes lønsedler med informationer om pension, sociale ydelser m.m., budgetteret til 31 millioner kroner. Men torsdag skal Folketingets finansudvalg kigge nærmere på projektet, som nu forventes at løbe op i 141 mio. kr.

"Det er da fornuftigt at anskaffe et nyt IT-system, men det er jo fuldstændigt umuligt som bevillingsgiver, når man går fra 31 millioner til nu 141 millioner. Og det er djævelsk, for man kan jo ikke nu sige, at vi stopper. Det kan da sagtens være, at vi fra begyndelsen ville have sagt ja, hvis vi havde kendt de reelle priser. Skat har i andre sammenhæng brystet sig af at være god til IT-styring, men dette er virkelig en gåde," siger SF´s skatteordfører Morten Homann, som efter mødet i morgen vil tage stilling til, om skatteminister Kristian Jensen skal i samråd for at forklare sig.

Det er ellers kun et år siden, at bevillingerne til systemet sidst blev sat i vejret. Da røg prisen op i 93,8 millioner og Skatteministeriet indgik ved samme lejlighed en aftale med et konsulentfirma for at undgå flere prisstigninger.

[email protected]Kilde: