Hvert femte barn vokser op med fordrukne forældre

Børn med fordrukne forældre er langt mere almindeligt, end vi tror

Slettet Bruger,

16/02/2008

Børn med fordrukne forældre er langt mere almindeligt, end vi tror. Det viser en ny undersøgelse, som anslår, at en kvart million børn har problemer som følge af deres forældres alkoholforbrug. Det er fire gange så mange, som Sundhedsstyrelsen hidtil har troet, skriver Politiken.

Det er TUBA, et terapi- og rådgivningstilbud til unge, der er børn af alkoholmisbrugere, som står bag undersøgelsen. De har spurgt 1.000 voksne mellem 20 og 40, om alkohol var et problem i deres opvækst, hvilket 20 pct. har svaret ja til.

"Det er altså ikke forældre, der kun har drukket sig fulde til nytår eller andre fester. Vi var klar over, at der var et stort mørketal omkring alkohol, så vi ville gerne have konkrete tal," siger Jesper Kurdahl Larsen, leder af TUBA, som er en foreningsejet institution under Blå Kors, til Politiken.

Arbejdsløse med hang til flasken
Sundhedsstyrelsen har hidtil vurderet, at 60.000 børn vokser op i familier med alkoholproblemer. Men de tal er kun baseret på, hvor mange forældre, der bliver indlagt på hospitalet som følge af alkoholmisbrug.

"Der er vældig mange flere end de 60.000 børn under 18 år. Det er jo ikke alle, der har været i kontakt med hospitalet," siger specialkonsulent på alkoholområdet, Kit Broholm.

Ifølge Socialforskningsinstituttet er det især børn af arbejdsløse, som er udsat for forældrenes alkoholisme. En langtidsledig far har otte gange større risiko for at være alkoholiker end en far, som ikke er ledig, og for mødres vedkommende er risikoen for alkoholisme ved langtidsledighed fem gange større.

[email protected]

Kilde: