Hver anden bager er indvandrer

Waleskringler, wienerbrød og berlinere

Slettet Bruger,

05/01/2008

Waleskringler, wienerbrød og berlinere. Sortimentet hos landets bagere har altid haft et internationalt præg, og det har bagerne bag brødet også fået nu. 70 af 150 bagerier i København er nemlig ejet af indvandrere, melder Københavns Bagerlaug, og også Århus er med på bølgen. Det skriver Kristeligt Dagblad. Ifølge direktør Carsten Wickmann fra Bagere og konditormestre i Danmark skyldes det, at mange danskere ikke vil give sig i kast med administrativt bøvl og lange arbejdsdage. Men det vil indvandrerne altså gerne.

"Mange indvandrerfamilier er indrettet på, at far arbejder længe og om natten. Og at både kone, børn og andre slægtninge hjælper til i butikken. I dag er den familiekonstruktion næsten en forudsætning for, at små forretninger som kiosker, grønthandlere og nu åbenbart også bagere kan køre rundt," siger Anika Liversage, indvandrerforsker ved SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, til Kristeligt Dagblad.

I brancheorganisationen frygter man dog, at de mange nye internationale bagere kommer til at give dansk bagværk et dårligt ry.

"Desværre ser vi ofte, at produkterne fra de uuddannede bagere ikke lever op til dansk standard. Den slags rygtes hurtigt. Og når en bager først er stemplet som dårlig, går det hurtigt galt," siger direktør Carsten Wickmann.

For mange af de "nye" bagere ved for lidt om danske bagertraditioner. De burde i stedet satse på produkter fra deres egne, nationale køkkener. Dermed kunne udvandingen af den danske bagertradition undgås, mener Carsten Wickmann.

[email protected]

Kilde: