Hospitalspersonale vil af med tørklæder

Patienter på danske sygehuse har krav på at blive mødt af neutrale professionelle, der ikke skilter med politiske eller religiøse overbevisninger

Slettet Bruger,

17/01/2009

Patienter på danske sygehuse har krav på at blive mødt af neutrale professionelle, der ikke skilter med politiske eller religiøse overbevisninger. Det mener en gruppe medarbejdere bestående af såvel sygeplejersker, sygehjælpere og sundhedsassistenter på Odense Universitetshospital, der gennem et par måneder har forsøgt at rejse en ny tørklædedebat i hospitalets personaleblad. Det skriver kristeligt-dagblad.dk.

"Når man tager sin uniform på, er det meningen, at personen skal træde i baggrunden. Jeg har oplevet flere patienter, der føler, at det er krænkende og provokerende, at de bliver påduttet personalets politiske og religiøse overbevisning. Vi siger ikke, at man ikke må være muslim, jøde eller kristen. Vi mener bare ikke, man skal trække religiøse symboler ind i det professionelle liv. Det bliver vi nødt til at lægge fra os i omklædningsrummet," siger sygeplejerske Rachel Adelberg Johansen til kristeligt-dagblad.dk.

Uniformsudvalget på hospitalet har dog ikke tænkt sig at efterkomme ønsket fra de kritiske medarbejdere.

"For os handler det om, hvorvidt hygiejnen er i orden, og om folk passer deres job. Med 10.500 ansatte er vi en spejling af samfundet, og vi skal kunne rumme meget. Vi har i øvrigt aldrig haft en eneste klage fra en patient over en medarbejder med tørklæde," siger HR-chef Frits Pedersen.

Men den holdning er et "knæfald", mener Rachel Adelberg Johansen.

"Det er misforstået tolerance. Et tørklæde er en massiv religiøs og politisk markør, og som skatteborger er jeg da forarget over, at man indkøber religionspolitiske symboler for statens penge," siger hun til kristeligt-dagblad.dk.

[email protected]

Kilde: