Hirsi Ali: Den hollandske regering svigter ytringsfriheden

Slettet Bruger,

19/10/2007

Et brev på en kniv i brystet på den myrdede filminstruktør Theo van Gogh ændrede Ayaan Hirsi Alis liv. Morderen, en fundamentalistisk islamist, truede Hirsi Ali på livet, og siden har den hollandske forfatter været under politibeskyttelse døgnet rundt. I et interview med Jyllands-Posten kritiserer hun den hollandske regering, der har brugt hendes ophold i USA som en lejlighed til at trække beskyttelsen af hende tilbage.

"Min beskyttelse blev fjernet fra den ene dag til den anden. Et faktum, der blev lækket til hollandsk presse. Dermed blev det annonceret over hele verden, at jeg ikke længere havde nogen beskyttelse," siger Hirsi Ali til Jyllands-Posten.

Den 37-årige islam-kritiker har fået fast opholds- og arbejdstilladelse i USA, og arbejder på The American Enterprise Institute, hvor hun skriver om islam og kvinder i en vestlig kontekst.

Modsætter sig islam-kritik
Hirsi Ali mener ikke, at økonomi har spillet en rolle i den hollandske regerings beslutning om ikke længere at yde hende beskyttelse. Det er nemlig betydeligt billigere at beskytte hende i USA, hvor truslen ikke er nær så udtalt, siger hun.

"Den siddende koalitionsregering har altid betragtet mit arbejde som selve årsagen til radikalisering af muslimer i Holland. Jeg tror, at regeringen gerne vil sende en advarsel til andre i Holland for at få dem til at holde mund. Samtidig vil man berolige landets muslimer, så de forholder sig i ro: 'Se, vi er på jeres side. Ayaan Hiris Ali er den slemme, vi er de gode,'" siger Hirsi Ali til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: