Hemmeligholdt regeringsrapport: Staten vil tjene penge på at lette topskatten

Regeringen har i et år siddet tungt på en intern rapport, som viser, at der vil komme flere penge i statskassen, hvis skattebyrden på topskatteyder...

Slettet Bruger,

16/06/2008

Regeringen har i et år siddet tungt på en intern rapport, som viser, at der vil komme flere penge i statskassen, hvis skattebyrden på topskatteyderne bliver lettet. Det afslører dagbladet Børsen i dag. Til trods for sin viden har regeringen intet foretaget sig, men tværtimod blot holdt oplysningerne hemmelige for offentligheden og opkrævet skatten, der altså ikke kun skader topskattebetalerne, men også alle dem, der ville kunne have haft nytte af flere penge i statskassen.

Rapporten, der blev udarbejdet sidste sommer i Skatteministeriet, viser, at hvis der afsættes 5 mia. kr. til at hæve grænsen for topskattebetaling, så vil der trille 6,8 mia. kr. ind i statskassen fra andre skatter og afgifter.

Regnestykkerne tager for første gang i Danmark hensyn til, at lavere topskat også gør det mere attraktivt at uddanne sig og være mere flittig på jobbet i jagten på lønforhøjelser, og det er der bred opbakning til i international forskning.

Ny Alliance, der stiler efter at sænke den øverste marginalskat til 40 pct., kalder tallene banebrydende.

"Det er fantastisk vigtigt, at de reelle tal nu endelig kommer på bordet. Det har været opportunt for Venstre, Konservative og Socialdemokratiet at kalde vores politik for voodoo-økonomi, men det her viser jo, at det er grænsende til en forbrydelse at lade topskatten være. Det koster velfærd og velstand hver dag, så det her burde lægge et enormt pres på Folketinget for at tage fat allerede i efteråret i stedet for i 2010," siger Anders Samuelsen, der er politisk ordfører i Ny Alliance, til Børsen.

[email protected]

Kilde: