Helle Thorning vil give skattelettelser til lavtlønnede

Slettet Bruger,

21/07/2007

"Hellere velfærd end skattelettelser!" Sådan har det i lang tid lydt fra den socialdemokratiske lejr, men nu åbner formanden Helle Thorning-Schmidt op for skattelettelser. Dog kun for de laveste indkomster.

"Vi vil godt sænke skatten for de laveste indkomster," siger hun til Berlingske Tidende som en forsmag på den skattereform, som socialdemokraterne vil gennemføre, hvis de kommer til magten.

Helle Thorning ønsker ikke at gå i detaljer med, hvor skattelettelsen skal være, eller hvordan den skal finansieres. Men hun holder dog fast ved gammelt socialdemokratisk tankegods, når hun siger:

"Vi har det grundsynspunkt, at det er de bredeste skuldre, der skal bære mest i et skattesystem."

Stavads pinsepakke
Hun bekræfter også, at selv efter en skattelettelse vil det samlede skattetryk stadig ligge tæt op ad de 50 pct.

"Vi bygger i øjeblikket på et skattesystem, som er ti år gammelt. Det er Ole Stavads (tidl. S-skatteminister, red.) pinsepakke. Det er ganske ironisk, at regeringen synes, at den skal fortsætte til evig tid," siger Socialdemokraternes formand, der fortsat lægger op til, at en skattereform skal vedtages af et bredt flertal i Folketinget.

Hos Det Radikale Venstre sætter folketingsgruppens næstformand Morten Østergaard pris på Helle Thornings udmelding.

R: Færre på topskat
"Jeg er meget glad for, at Socialdemokraterne nu er villige til at diskutere indholdet af en skattereform. Det er meget positivt, for det kan være med til at pres på regeringen, som jo siden 2001 bevidst har valgt at lægge skatteinstrumentet i skuffen."

Han fremhæver dog, at en skattereform skal sigte på at øge arbejdsudbuddet. Og i så fald er en skattelettelse, der kun omfatter de lave indkomster, måske ikke det smarteste.

"Det mest effektive sted i forhold til at levere mere arbejdskraft, er at flytte beløbsgrænsen for topskatten, så der er færre danskere, der kommer til at betale topskat," siger han.

[email protected]

Kilde: