Helle Thorning lover alligevel ikke skattelettelser

Slettet Bruger,

21/07/2007

Hvis folk regner med at Socialdemokraterne vil gennemføre skattelettelser, hvis de vinder ved næste folketingsvalg, tager de fejl. De skattelettelser, som Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt i dag lovede lavtlønnede, vil nemlig ikke blive gennemført i næste valgperiode.

"Skattestoppet står fast i næste valgperiode," lyder det i en pressemeddelelse fra S-formanden.

Berlingske Tidende kunne i dag berette om Helle Thornings planer om at sænke skatten for de lavtlønnede efter næste valg, men det beror på en misforståelse, siger den socialdemokratiske gruppeformand Carsten Hansen.

Ikke endnu
"Det, Berlingeren har spurgt Helle om, er, hvad vores prioriteringer er ved en kommende skattereform. Og der mener vi klart, at hvis vi skal give skattelettelser, bliver det i bunden," siger han til politiken.dk og fortsætter:

"Men vi vil have nedsat en skattekommission - med henblik på en skattereform. Og den skattekommission skal arbejde hen over den kommende valgperiode," siger han.

Carsten Hansen understreger, at skattelettelser til de lavtlønnede altså først kan komme på tale i år 2012 eller 2013. Forudsat at Socialdemokraterne vinder to folketingsvalg inden da.

[email protected]

Kilde: