Helle Thorning: Aftalen er lige i vinkel

Slettet Bruger,

18/12/2007

Den aftale, som finansminister Lars Løkke Rasmussen kunne offentliggøre for kort tid siden, er lige som Socialdemokraterne gerne vil have den. Det siger Helle Thorning-Schmidt til berlingske.dk.

"Regeringen har lyttet til Dansk Folkeparti, SF og os. Vi har bedt om, at rammen blev løftet med fem mia. kroner, og det sker nu," udtaler den socialdemokratiske partiformand til berlingske.dk.

Hendes tilfredshed kommer trods det faktum, at de ekstra penge ikke er øremærket de lavtlønsgrupper, som de tre partier gerne ville tilgodese. Det vil man stadig, men nu er det op til arbejdsmarkedets parter.

"Vi har bedt regeringen om at lægge vægt på de lavtlønnede, og at man får en lønkommission, og det vil vi fortsat bede dem om. Det er fuldstændig klart, at vi har ønsket, at pengene skal gå til de lavestlønnede. Resten er op til parterne at forhandle ved bordet. Vi kan ikke gøre mere," siger Thorning-Schmidt.

Også Dansk Folkeparti er klar til at acceptere resultatet, som man dog modtager med lunken begejstring.

"Vi er behersket tilfreds med resultatet. Regeringen har rykket sig. Nu er det op til arbejdsmarkedets parter at gå videre. Vi har kæmpet hårdt for det her," siger Pia Kjærsgaard til borsen.dk.

[email protected]


Kilde: