Helle T: Det er Pias skyld

Slettet Bruger,

21/12/2007

Helle Thorning-Schmidt (S), der har måtte indkassere meget kritik fra sit eget bagland og fagforeninger for sit resultat ved forhandlingerne om løn til offentligt ansatte, sender nu aben videre til Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard. Det skriver politiken.dk.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt var det Dansk Folkeparti, der ikke ønskede at bruge et flertal uden om regeringen til at få gennemtrumfet et lønløft til de offentligt ansatte.

"Det har vi hele tiden ønsket, men Dansk Folkeparti gjorde det meget klart, at det ønskede man ikke. Jeg tror, at det er fordi, at det dybest set handler om regeringens overlevelse, hvis man tager et udgiftskrævende forslag i folketingssalen og stemmer regeringen ned på det," siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Helle Thorning-Schmidt er blevet beskyldt af sit socialdemokratiske bagland og af LO's formand, Harald Børsting, for at løbe fra løfterne om at sikre de offentligt ansatte ekstra lønmidler.

"Jeg tror, at der er opstået en misforståelse om, at Socialdemokraterne har indgået en aftale med regeringen. Det har vi ikke. Vi har i fællesskab med SF og Dansk Folkeparti sendt en henvendelse til regeringen, hvor vi klart giver udtryk for, at vi ønsker et lønløft til den offentlige sektor. Det har regeringen reageret på ved at hæve det beløb, man havde forestillet sig, at man skulle starte med i forhandlingerne," siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

[email protected]

Kilde: