Helbredsproblemer ikke årsag til efterløn

Over en tredjedel af alle efterlønnere vælger ordningen alene fordi, de har økonomisk mulighed for det, mens mere end hver femte angiver private år...

Slettet Bruger,

21/01/2008

Over en tredjedel af alle efterlønnere vælger ordningen alene fordi, de har økonomisk mulighed for det, mens mere end hver femte angiver private årsager som baggrund for at gå på efterløn. Til sammenligning er der kun otte procent, der angiver fysiske helbredsproblemer og seks procent, der forklarer efterlønnen med psykiske problemer i forbindelse med arbejdet. Det viser en undersøgelse, som erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Handel, Transport og Service har foretaget blandt ansatte i deres medlemsvirksomheder. Det skriver Børsen i dag.

"Fagbevægelsen argumenterer som regel for efterlønnen med, at størstedelen af personerne på efterløn er fysiks nedslidte eller bliver presset ud af virksomhederne. Det modbeviser denne her undersøgelse, og mange af vores medlemmer er altså ufaglærte og har hårdt fysisk arbejde. Så det her er helt klart et argument for at fjerne ordningen," siger Lars Storr-Hansen, underdirektør i HTS til Børsen.

HTS' resultater flugter fint med en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening. Her svarer syv procent af efterlønnere, at de har forladt arbejdsmarkedet med dårligt helbred, mens to ud af tre svarer, at de har et godt helbred.

[email protected]

Kilde: