Haarder er villig til at indføre bøder for skolepjæk

Der er for mange børn, der pjækker fra skolen, så nu vil undervisningsminister Bertel Haarder undersøge, om det f

Slettet Bruger,

02/04/2008

Der er for mange børn, der pjækker fra skolen, så nu vil undervisningsminister Bertel Haarder undersøge, om det f.eks. ville være en god idé at uddele bøder til de fraværende elevers forældre. Idéen bakkes nemlig op af både skolefolk og politikere, skriver Berlingske Tidende.

"I samarbejde med skolelederne skal vi gennemgå, om der er brug for flere sanktioner over for børnene og forældrene, som enten opfører sig dårligt, ødelægger ting eller ikke kommer i skole," siger Bertel Haarder til Berlingske Tidende og fortsætter: "Hvis der er nogle, der beder mig om at overveje det, så vil jeg gerne gøre det. Jeg synes, at vi er nødt til at lytte til dem, der med møje og besvær holder styr på vores børn."

Bertel Haarder skal i dag mødes med formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, som gerne vil tale med ministeren om et bødesystem: "I de velfungerende hjem, hvor forældrene bare ikke tager skolegangen alvorligt, kan det være et effektivt middel at ramme dem på pengepungen," siger han.

Men problemet ligger måske nok så meget i hjem, der ikke er velfungerende.

"På min skole er 97 procent af børnene tosprogede, og der er rigtig mange af deres forældre, der ikke forstår, hvad vi forventer af dem. I dag kan vi sige tingene for 37. gang og 38. gang, og der sker ikke noget. Hvis der er risiko for bøder, så kan de se, at vi mener det alvorligt," siger skoleleder Karen Margrethe Grønlund fra Klostervænget Skole på Østerbro i København.

Omvendt tager skoleleder Jørgen Bang fra Kildevældsskolen, ligeledes Østerbro, afstand fra bøder: "I stedet for pisken tror jeg på det konstruktive samarbejde med forældrene om, hvordan man får løst problemerne."

På Christiansborg jubler uddannelsesordfører Charlotte Dyremose ifølge Berlingske Tidende over idéen, og Dansk Folkeparti er allerede klar med et forslag til bødestørrelsen: 2.000 kr. for en uges pjækkeri, lyder forslaget.

[email protected]

Kilde: