Højrefløjsradikal i tænkeboks: Ved ikke om han vil skifte parti

Slettet Bruger,

16/06/2007

Af Helene Schou Haabegaard

Det kan godt være, at Margrethe Vestagers venstrefløjstemaer behager de tidligere SF-vælgere, som er strømmet over til de Radikale de seneste år under Jelveds ledelse. Men liberale kræfter i partiet er skuffede over, at klassiske radikale mærkesager som skatte- og velfærdsreformer ikke blev nævnt i Vestagers tale efter lederskiftet.


Derfor vil endnu et medlem af Det Radikale Venstres højrefløj, Anders Thomsen, nu ikke afvise at gå over til Ny Alliance. 180Grader.dk har talt med Anders Thomsen, tidligere formand for Radikal Ungdom, nu hovedbestyrelsesmedlem.

Hvad mener du om, at de tre nye vigtigste punkter for det Radikale Venstre er "miljø", "tillid til offentligt ansatte" og "anstændig udlændingepolitik"?
"Personligt kunne jeg da godt tænke mig, at man holdt fast i skatte- og velfærdsreformer," siger Anders Thomsen.

Men det blev jo ikke nævnt på pressemødet i går?
"Nej, men derfor kan man stadig mene, der er behov for en skattereform."

Det ser ikke ud til at Margrethe Vestager sætter pris på højrefløjen i partiet. Hvornår skifter du til Ny Alliance?
"Lige nu er det svært at se, de mener det alvorligt med midterkursen, når de vælger at sætte højrefløjen ud på sidesporet. Men nu må de jo vise, at de mener det alvorligt."

Hvordan kunne de gøre det?
"Ved at genoplive radikale mærkesager som velfærdsreformer, pensionsreformer, skattereformer."

I betragtning af de nyeste udmeldinger fra Margrethe Vestager, så er der vel ikke meget udsigt til det lige nu?
"Ahr, lad os nu se."

Kunne du finde på at skifte til Ny Alliance?
"Det ved jeg ikke."

Nadeem Farooq bliver
Også Nadeem Farooq, byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune for de Radikale, efterlyser et øget fokus på radikale mærkesager i den liberale ende.

"Jeg synes, det er fint nok, at man melder de nye ting ud, det er vel socialliberalt, men jeg synes, man er lidt på faneflugt fra ideer, man havde på skatteområdet. Den liberale økonomiske politik synes jeg ikke er nævnt nogen steder. Det håber jeg vil blive taget op igen," siger han til 180Grader.dk.

Nadeem Farroq nævner også manglen på kritik af den offentlige sektors størrelse. Han understreger, at han ikke overvejer Ny Alliance og gerne vil give den nye ledelse en chance for at komme med liberale udmeldinger. Han erkender dog, at "det kunne godt se ud som om man nedprioriterer det liberale."

Kilde: