HTS: Ledige skal i rigtigt arbejde

Slettet Bruger,

29/11/2007

Når de danske arbejdsløshedstal er så lave, som tilfældet er nu, så er det en fejl at lade de ledige tage omvejen forbi kommunale beskæftigelsesprojekter for at komme ind på arbejdsmarkedet. Det mener Handel, Transport og Service ifølge Dr Nyheder/Penge.

"Efterspørgslen på arbejdskraft er lige nu så stor, at virksomhederne i mange tilfælde må sige nej til opgaver. Derfor er det en misforståelse at holde de ledige i kommunale beskæftigelsesprojekter," siger Palle Brosbøll Hansen, formand for HTS Syddanmark til Dr Nyheder/Penge.

Han mener desuden, at de ledige kunne lære det samme på en privat virksomhed som i et beskæftigelsesprojekt. Det bliver til gengæld afvist af den øverste ansvarlige på området, beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

"Hvis der er beskæftigelsesprojekter, som er totalt håbløse, så skal de selvfølgelig nedlægges. Men der er mennesker, som skal i et aktiveringsprojekt, der er også nogen, der skal have det lille skub, at de står over for en aktivering. For vi ved, at det motiverer altså nogle til selv at gå ud og søge arbejde, siger Claus Hjort Frederiksen til TV AVISEN.

[email protected]


Kilde: