Gymnasierektor til VU-formand: "Snothvalp"

Slettet Bruger,

06/12/2007

Af Ole Birk Olesen

"Snothvalp" - det var beskeden fra rektor Hans Vangsgaard Hansen, da formanden for Venstres Ungdom i Holstebro, Mathias Schlippé-Steffensen, i dag efter aftale mødte op på rektorkontoret for at klage over forskelsbehandling af de ungdomspolitiske organisationer under valgkampen.

Baggrunden for mødet var utilfredshed fra VU's side over, at SF's Ungdom bl.a. havde brudt regler om, hvor på gymnasiet der måtte ophænges valgplakater, og at rektor herefter havde dispenseret for de regler, som alle ungdomspolitiske organisationer ellers havde fået besked om at overholde. Dispensationen betød, at SFU-plakaterne kunne blive hængende.

Da Mathias Schlippé-Steffensen forsøgte at redegøre for forløbet for rektor, blev han dog afbrudt af Hans Vangsgaard Hansen, der mente at kunne afvise enhver beskyldning om forskelsbehandling, allerede inden VU-formanden havde fortalt om sit syn på sagen. Det resulterede i en heftig ordveksling, fremgår det af en lydoptagelse, som Mathias Schlippé-Steffensen foretog under mødet uden rektors vidende, og som 180Grader.dk er i besiddelse af.

VU-formanden: "Jeg synes, det her er et angreb på demokratiet, at man ikke har lige muligheder for alle. Og det samme gør sig så igen gældende ..."
Rektor: "Ved du hvad, så må du gå. Så gider jeg ikke snakke med dig længere. Hvis ikke du vil høre på mine forklaringer ..."
VU-formanden: "Jeg vil godt høre på det, men jeg synes ikke, det holder vand."
Rektor: "Så kan du bare gå."
VU-formanden: "Jeg har nogen ting, jeg er utilfreds med. Hvis ikke du vil snakke med mig, hvor fanden - havde jeg nær sagt - skal jeg så gå hen?"
Rektor: "Jeg vil ikke finde mig i, at du taler til mig på den måde. Så kan du bare gå."
VU-formanden: "Jeg synes heller ikke, det er særligt fair af dig, når jeg skriver en mail til dig og prøver at lave et møde, at du så bare affejer det hele uden at have hørt på, hvad jeg egentlig har at sige."
Rektor: "Jamen, ved du hvad, så lad mig kommentere det. Men jeg vil altså ikke finde mig i at blive skældt ud af en snothvalp som dig. Det er for at sige det lige ud."

Herefter opløstes mødet af Mathias Schlippé-Steffensen, der var vred over at blive kaldt en snothvalp. Rektor Hans Vangsgaard Hansen sendte senere i dag en mail til VU-formanden, hvori han beklager tonen på mødet.

"Jeg beklager vores dårlige møde om den afsluttede valgkamp d.d. Jeg beklager mit ordvalg på baggrund af beskyldningerne om bevidst at have forskelsbehandlet de politiske ungdomsorganisationer. Jeg kan forsikre dig om, at intet er mig mere fjernt end at forhindre, at alle skal have lige muligheder for at komme til orde," skriver Hans Vangsgaard Hansen, og så lægger han ansvaret for stridens genstand på SFU:

"At nogle ungdomsorganisationer i år ikke har fulgt de aftalte spilleregler er beklageligt, men det er efter min opfattelse helt urimeligt at bebrejde skolens ledelse for forskelsbehandling og forbigåelse i den anledning, men vi kan vel være enige om at der er nogle organisationer der ikke har holdt de aftaler, I lavede med hinanden og skolen. Det er der, du bør rette din opmærksomhed."

VU: Det var forskelsbehandling
Den forklaring køber VU-formand Mathias Schlippé-Steffensen imidlertid ikke.

"Reglerne blev bøjet så SFU's plakater kunne blive hængende langt de fleste steder, hvor der ellers var forbud mod det. Jeg synes det er uheldigt, at vores plakater kun måtte hænge på én gang, mens SFU'erne hængte op, hvor de ville, og reglerne derefter med tilbagevirkende kraft blev lavet om, så de kunne blive hængende. Problemet er både, at SFU ikke overholdt reglerne, men også at skolen forholdt sig passivt til det, på trods af gentagne opfordringer til at gøre noget ved det fra vores side," siger han til 180Grader.dk.

[email protected]

Kilde: