Guldsmed får bøde for at offentliggøre røveri-video

"Thi kendes for ret

Slettet Bruger,

04/07/2009

"Thi kendes for ret. Tiltalte Diamanten Aps. straffes med en bøde på 2.000 kr., og tiltalte skal betale sagens omkostninger." Sådan lød dommen over guldsmed Preben Randløv i retten i Århus i går, skriver jp.dk.

Randløvs forretning blev i 2008 udsat for et røveri, hvor der blev stjålet værdier for over en million kroner. Og i et forsøg på at finde de skyldige lagde Preben Randløv et klip fra sit overvågningskamera ud på YouTube. Men det bliver han nu straffet for.

"Det kan virke komisk, at man skal have samtykke fra nogle røvere til at offentliggøre nogle optagelser på internettet, men uanset hvilken forbrydelse, man gør sig skyldig i, så har man krav på en vis form for beskyttelse. Det skal være politiet og ikke privatpersoner, der driver efterforskningen," lød det ifølge jp.dk under sagen fra anklager Morten Holm.

Selv om Randløv selvsagt havde håbet på en frifindelse, var han svært utilfreds med, at bøden ikke var højere end 2.000. Kun bøder på minimum 3.000 kan nemlig ankes, og dermed kommer dommen til at stå fast. Det ærgrer Preben Randløv, der flere gange har oplevet et behov for at tage sagen i egen hånd.

"Så sent som i mandags fik jeg stjålet et ur til 20.000 kr. i min butik i København. Da min mand derovre ringede til politiet, så det kunne komme og se denne på videoen - som i øvrigt var iklædt let genkendeligt tøj - så fik han at vide, at det havde politiet ikke ressourcer til. Så butikstyveri til 20.000 kr. og derunder er åbenbart gratis i Danmark," siger han til jp.dk.

De tre formodede gerningsmænd til 2008-røveriet blev alle frifundet på grund af manglende beviser ved en retssag i august.

[email protected]

Kilde: