Grundskylden stiger med op til 4.000 kroner

Slettet Bruger,

15/10/2007

Alle landets 98 kommuner sætter grundskylden i vejret i 2008, skriver Berlingske Tidende. Størst er stigningerne for boligejere i hovedstadsområdet med Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Herlev på stignings-top-3´en. Hørsholm er absolut topscorer med 3.953 kroner. I den modsatte finder man ti kommuner, hvor stigningen bliver på under 9 kroner månedligt, Vejen vinder prisen for den mindste stigning med 74 kroner årligt, svarende til en liter mælk om måneden.

"De fleste kommuner har en beskeden stigning i grundskyldspromillen for 2008. Men der er nogle kommuner, der adskiller sig, fordi de opjusterer promillen i mærkbar grad. I det hele taget bliver det dyrere at være boligejer, for det tegner også til, at boligfinansieringen bliver dyrere med den stigende rente," siger direktør i Realkreditrådet Ane Arnth Jensen til Berlingske Tidende.

Kommunerne skal opfylde et lovbestemt krav om en grundskyldsskat på mellem 16 og 43 promille. Denne ganges med den offentlige vurdering for at nå frem til, hvad hver grundejer må punge ud. I henhold til regeringens skattestop er grundskylden ramt af et loft, der sætter grænser for, hvor meget grundværdierne må stige i kommunernes beregninger. Men det er altså ikke noget, der forhindrer, at grundskylden sættes op år efter år.

"Det kan være godt nok med et loft over grundskylden, men boligejerne skal ikke glæde sig for tidligt. Skatteloftet gør, at man måske kommer til at betale mindre, end man skulle have gjort i grundskyld. Men det betyder blot, at man får en ny stigning i grundskylden til næste år og året efter igen, indtil efterslæbet er hentet," siger cheføkonom i BRFkredit Ulrikke Ekelund til Berlingske Tidende.

Hørsholm er ikke blot kommunen med den største stigning, men også den med den samlede højeste grundskyld. Husejerne betaler her gennemsnit 19.790 kroner om året mod 2.082 til landets mindst grundskyldsbetalende borgere i Vejen.

[email protected]

Kilde: