Google vil ikke reklamere for abortmodstand - men gerne for abortklinikker

Google, virksomheden som især er kendt for sin søgemaskine af samme navn, har vakt britiske abortmodstanderes vrede ved at nægte at ville reklamere...

Slettet Bruger,

21/04/2008

Google, virksomheden som især er kendt for sin søgemaskine af samme navn, har vakt britiske abortmodstanderes vrede ved at nægte at ville reklamere for deres synspunkter, skriver Kristeligt Dagblad.

Den britiske organisation Christian Institute ville gerne have betalt for en annonce, som linker til organisationens synspunkter imod abort på søgemaskinen, men Google har sagt nej, og nu beskylder Christian Institute Google for at have et skævvredet moralsk system, fordi selskabet samtidig accepterer annoncer for pornosider og grupper for utroskab og polygami.

En talsmand for Google, som er hjemmehørende i USA, forsvarer over for avisen Daily Mail afvisningen.

"Googles politik tillader ikke reklamer for hjemmesider, der indeholder abort og religiøst relateret indhold. Vi tillader kun faktuel information om abort. Vi anerkender, at det er et meget følsomt emne, og at folk på begge sider har meget stærke meninger. Google som virksomhed har ikke nogen holdning til dette emne," hævder talsmanden.

En søgning på ordet abort på Google leder imidlertid straks til betalte links fra abortklinikker og rådgivning om abort. Christian Institute har derfor kun vrede til overs for afgørelsen.

"Google antyder, at det at have en religiøs overbevisning betyder, at du ikke kan have holdninger til abort, som er baseret på fakta. Det er uhyrligt og fornærmende mod millioner af religiøse mennesker over hele verden," siger Mike Judge fra Christian Institute ifølge Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: