Gik til lægen med nedgroet tånegl - fik amputeret benet

En lokofører fra Aalborg er blevet et ben og 13

Slettet Bruger,

27/02/2008

En lokofører fra Aalborg er blevet et ben og 13.000 kr. fattigere. Benet mistede han, da en nedgroet tånegl førte til en amputation, da 13.000 kr. mistede han, da han forgæves søgte at få kompensation for lægesjusk. Det beretter Nordjyske.

"Når min klient ender med ikke at få erstatning, handler det udelukkende om jura. For almindelig sund fornuft siger, at det er ganske urimeligt, at en nedgroet tånegl skal ende med amputation af benet," siger mandens advokat, Lise Wilson, til Nordjyske.

Manden var 25 år, da han i 1994 fik fjernet en nedgroet tånegl hos en speciallæge med egen praksis i Aalborg. Fem dage senere opsøgte han skadestuen på Aalborg Sygehus, fordi der var opstået betændelse og ømhed i foden. Her blev han først forsøgt behandlet med antibiotika, hvorefter lægerne besluttede sig for at åbne og rense såret. Den næste dag var der gået koldbrand i benet, der måtte amputeres.

Op ad bakke for patienten
Retslægerådet vurderer, det var en fejl, at lægerne på Aalborg Sygehus syede såret sammen. Desuden kritiserer rådet, at der gik halvandet døgn fra indlæggelsen, til såret blev åbnet.

Men ingen af delene er efter Retslægerådets vurdering skyld i, at det var nødvendigt at amputere benet. Det skyldtes angiveligt den nedgroede negl.

"Retslægerådet svarer typisk kun på det, rådet helt præcist bliver bedt om, selv om de meget sagkyndige medlemmer måske godt kan få øje på andre fejl. Jeg har oplevet noget tilsvarende i andre af den slags sager, hvor det er op ad bakke for patienten," siger Lise Wilson til Nordjyske.

[email protected]

Kilde: