Geertsen og Pind: Del København op

Slettet Bruger,

30/12/2007

Københavns Kommune er for stor og ineffektiv. Det mener en række fremtrædende, borgerlige politikere, der vil have byen opdelt i mindre kommuner. Det er den snart afgående kultur- og fritidsborgmester og leder af Venstre i København, Martin Geertsen, der sammen med folketingsmedlem Søren Pind (V) står bag forslaget, skriver Berlingske Tidende.

"Det er tankevækkende, at de sidste to kommunalreformer er standset lige uden for skiltet til København. Hver gang har man misset diskussionen om, hvorvidt København har den rette størrelse, og om tingene kunne gøres mere effektivt i landets hovedstad. Det tror vi, at de kan," siger de to venstremænd til Berlingske Tidende.

Udmeldingen kommer efter flere konflikter mellem staten og Københavns Kommune, bl.a. slagsmålet om en parkeringskælder i det nye skuespilhus og Ritt Bjerregaards brudte løfte om billige boliger.

Forslaget bakkes op af Venstres finansordfører, Peter Christensen, såvel som af Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkepartis gruppeformand i København.

[email protected]

Kilde: