Gallup: Ritt i frit fald

Socialdemokraternes patent på at være det største parti i København kan være på vej væk

Slettet Bruger,

11/02/2008

Socialdemokraternes patent på at være det største parti i København kan være på vej væk. Det viser en meningsmåling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende. En tredjedel af vælgerne har forladt S siden 2005-kommunalvalget, og da SF samtidig stormer frem, står de to partier lige med 24 procent af stemmerne.

"Det er et meget skuffende resultat, men jeg ser det som et øjebliksbillede, der også afspejler resultatet af det seneste folketingsvalg. Det er klart, at vi alle sammen må arbejde hårdere på at kommunikere socialdemokratisk politik både lokalt og på landsplan," siger Socialdemokraternes politiske ordfører Anne Vang til Berlingske Tidende.

I Gallup-målingen står Venstre til 18 procent af stemmerne. Udsigten til et borgerligt flertal er dermed langt, langt væk, men Venstres politiske leder i København Pia Allerslev afviser ikke, at Venstre kunne finde på at pege på SF's Bo Asmus Kjeldgaard som overborgmester efter næste valg.

"Der er behov for at få brudt Socialdemokraternes magtmonopol, og hvis vi kan været med til at bryde det monopol, så skal muligheden absolut overvejes. Jeg udelukker ingen muligheder," siger Pia Allerslev til Berlingske Tidende.

Gallup-målingen viser i øvrigt, at kun 27 procent af københavnerne mener, at Ritt Bjerregaard gør det godt som Overborgmester, tallet var 40 procent i en lignende måling for et år siden.

Kilde: