Fyret skattechef lægger sag an mod Skat

Sagen om sorte penge i forbindelse med salg af en grund i Spanien endte med en fyring af Claus Kaaber, direktør for inddrivelse hos Skat

Slettet Bruger,

23/04/2008

Sagen om sorte penge i forbindelse med salg af en grund i Spanien endte med en fyring af Claus Kaaber, direktør for inddrivelse hos Skat.

Nu tager den fyrede chef til genmæle og rejser sag mod Skat for uberettiget afskedigelse. Det oplyser Claus Kaaber til TV2-programmet 17 Finans.

"Årsagen til fyringen er, at jeg ikke selv går ind og tager stilling til sælgers forslag om penge under bordet, som jeg loyalt videregiver til min advokat. I den forbindelse er der tale om et helt normalt forløb, hvor en handel er lagt i hænderne på en advokat. Derfor vil jeg nu rejse sag mod Skat for uberettiget afskedigelse," siger Claus Kaaber.

Betalingen for grunden blev dog aldrig gennemført og derfor faldt handlen til jorden.

Alligevel er Kaaber blevet fyret, fordi han efter Skats og Skatteministeriets vurdering gik for langt, da han accepterede de "uofficielle betalinger".

Selv har Claus Kaaber betegnet accepten af de sorte penge som "forhandlingstaktik".

"Handelen har aldrig været realiseret. Da det gik op for sælger, at jeg ikke ville betale penge under bordet standsede han handlen. Der findes ikke noget bevis for at jeg har gjort noget ulovligt," siger han til 17 Finans og fortsætter:

"I en klar afgørelse fra byretten i Aalborg har jeg dommerens ord for, at der ikke findes nogen afsluttet handel, og at der ikke er betalt penge under bordet. Set i det lys er Skats beslutning om at skride til en afskedigelse af mig en ekstra hård konsekvens."

[email protected]

Kilde: