Frygter for mange tvangsfjernelser efter tv-udsendelser

TV2's udsendelse af to dokumentarer, hvor børn ikke bliver fjernet fra deres forældre, selvom disse ikke magter at passe dem, kan føre til, at for ...

Slettet Bruger,

21/04/2008

TV2's udsendelse af to dokumentarer, hvor børn ikke bliver fjernet fra deres forældre, selvom disse ikke magter at passe dem, kan føre til, at for mange børn tvangsfjernes i den kommende tid, frygter flere ifølge Nyhedsavisen.

"Massehysteriet omkring udsendelserne gør, at sagsbehandlerne træffer dårligere beslutninger, fordi de bliver frygteligt bange for at få en lignende sag lige i nakken. Derfor tænker de, at det er bedre at tvangsfjerne for en sikkerheds skyld," siger Hanne Ziebe, der er advokat for Krim og altid repræsenterer forældrene i tvangsfjernelsessager, til Nyhedsavisen: "Jeg har oplevet, at man har lavet tvangsfjernelser af børn i Århus Kommune med henvisning til, at man ikke vil have en ny Jørn-sag. Derfor kan jeg godt være bange for, at man tvangsfjerner for en sikkerheds skyld og ikke som en absolut sidste udvej."

Med opbakning i statistikkerne peger hun på, at børn der fjernes fra hjemmet meget ofte ikke får et godt liv som voksne.

"Tvangsfjernelser løser ikke sociale problemer. De øger risikoen for kriminalitet og for at gentage de samme dårlige mønstre som forældrene," siger Hanne Ziebe.

Bünyamin Simsek, der er politisk ordfører for Venstre i Århus og medlem af kommunens socialudvalg, er enig.

"Jeg nærer den samme frygt, og derfor må læren ved det her også helt klart være, at vi som politikere styrker fagpersonalet og skaber rammerne for at træffe de bedste beslutninger. For hver lille fejl er en kæmpe fejl i sådanne sager," siger Bünyamin Simsek til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: