Frygt for ny venstreekstremistisk vold

Slettet Bruger,

01/05/2007

København risikerer igen i dag at blive midtpunkt for voldelige sammenstød mellem venstreekstremister og politi. Sympatisører til Ungdomshuset har nemlig planlagt demonstrationer på Nytorv, Rådhuspladsen og ved Vestre Fængsel, som politiet frygter vil udvikle sig til nye voldelige sammenstød.

"Jeg forventer først og fremmest en 1.maj med solrigt vejr, men desværre er der en gruppe demonstranter, som ønsker at holde gryden i kog ved at spille med musklerne," siger chefpolitiinspektør Per Larsen til Jyllands-Posten.

Demonstrationerne forventes at gå mod Fælledparken. Men risikoen lurer for, at de forinden har udviklet sig.

"De fleste demonstrationer foregår fredeligt, men nogle gange dukker en gruppe på 40-50 sortklædte aktivister op, som desværre har deres helt egen voldelige dagsorden," udtaler Flemming Steen Munch, informationschef i Københavns Politi.

Seneste eksempel på dette så man i lørdags, hvor en såkaldt "larmedemonstration" ved Vestre Fængsel endte i hærværk, optøjer og 15 anholdelser. Og i dag har man planlagt en lignende demonstration.

Dagen er i dag er foruden at være arbejdernes internationale kampdag også jubilæumsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset for to måneder siden.

Kilde: