Fremstormende mobiloperatør bakker op om gældsforslag

Af Ole Birk OlesenEt forslag fra en arbejdsgruppe under Retsplejerådet om, at også private kreditorer skal have mulighed for at inddrive gæld direk...

Slettet Bruger,

07/01/2008

Af Ole Birk Olesen

Et forslag fra en arbejdsgruppe under Retsplejerådet om, at også private kreditorer skal have mulighed for at inddrive gæld direkte hos skyldnernes arbejdsgivere ved lønudbetaling, møder opbakning i erhvervslivet. Det aalborgensiske mobilselskab M1 er blandt de erhvervsvirksomheder, som har set frem til, at den mulighed ikke kun skal forbeholdes det offentlige, men også skal kunne bruges af private.

"Det er praktisk talt umuligt at opkræve en gæld på under kr. 1.000 pga. de sagsomkostningerne, der løber på. Det er desværre nødvendigt at føre en sag ved retten for at registrere en person i RKI, hvilket reelt er det eneste man kan 'true' med. Men hvis personen står der i forvejen, så er effekten af en RKI-registrering lig nul," siger adm. direktør i M1 Mads Peter Veiby til 180Grader.dk.

M1 har oplevet en voldsom vækst på 40.000 kunder de seneste fem måneder, og er nu på vej til at runde kunde nummer 100.000. Det øger også behovet for at kunne drive penge ind hos vrangvillige betalere.

Mange kan i dag slippe for at betale privat gæld
"Man kan som udgangspunkt ikke inddrive gæld via fogeden pga. kravene til et 'skrabet hjem'. Dvs. bor du til leje og tjener 25.000 om måneden, men ejer du hverken bil eller bolig, ja så kan frit slippe for at betale dine regninger," siger Mads Peter Veiby.

Han forventer, at en mulighed for at inddrive gæld ved lønudbetaling vil føre til, at potentielle skyldnere vil opføre sig mere ansvarligt.

"Det har en præventiv virkning, da det nu ikke er op til den enkelte skyldners samvittighed, om han eller hun ønsker at betale sine regninger," forudser Mads Peter Veiby og tilføjer:

"Der er kun de gode betalende kunder til at dække tabet fra de dårlige betalere. Kan det passe, at så mange af os gang på gang skal betale for andre folks 'misbrug' og spekulationer i en svag inkasso-lovgivning?"

[email protected]

Kilde: