Forvaltningsekspert: Ritt kunne bare have lyttet

Slettet Bruger,

10/07/2007

Ritt Bjerregaards problemer med sit valgløfte om 5.000 billige boliger illustrerer tydeligt hendes manglende erfaring med kommunalpolitik. Det siger lektor i forvaltning ved Roskilde Universitetscenter, Gunnar Gjelstrup, til politiken.dk.

"Hvis man ikke selv har erfaring med kommunalpolitik, skal man sørge for at lytte til enten embedsmænd eller partikammerater. Ritt Bjerregaard har haft en hel håndfuld socialdemokratiske partifæller, der kunne have hjulpet hende, men dem har hun valgt at se bort fra", siger Gunnar Gjelstrup.

For problemerne var forventelige mener han. Planerne om at bygherrer skulle forpligtes til at bygge en vis procentdel af deres byggeri som billigt byggeri, og at kommunen skulle sælge grunde til under markedsprisen, var nemlig åbenlyst umulige.

"Man skal ikke have arbejdet med kommunalfuldmagten i mange sekunder, før man ved, at det må man ikke. Det er blot endnu et eksempel på Ritts manglende erfaring med kommunalpolitik," mener Gunnar Gjelstrup.

Kommunikation er ikke nok
RUC-lektoren ser Bjerregaard og hendes politiske allierede Klaus Bondam som dygtige kommunikatorer med et større blik for de politiske mål end de realistiske mål.

"Problemet er, at der også rent fysisk skal ske nogle ting. Når det handler om kommunalpolitik, har det store betydninger for folk, der bor i de pågældende områder, hvad der kommer til at ske. Kommunikationen er ikke nok - man skal også have evnen til at føre tingene ud i livet," udtaler Gunnar Gjelstrup.

[email protected]

Kilde: