Forslag i Ecuador: Kvinder skal have grundlovssikret ret til seksuel tilfredsstillelse

I starten handlede menneskerettighederne om retten til at kunne leve sit liv i frihed, men efterhånden er de blevet udvidet med ret til arbejde, ud...

Slettet Bruger,

06/05/2008

I starten handlede menneskerettighederne om retten til at kunne leve sit liv i frihed, men efterhånden er de blevet udvidet med ret til arbejde, uddannelse, tag over hovedet o.s.v. Nu foreslår en venstreorienteret kvindelig politiker fra Ecuador endnu en menneskeret - eller rettere: kvinderet. Hun vil have indføjet kvinders ret til en tilfredsstillende seksualliv i Ecuadors forfatning, skriver dr.dk. Og hvis de ikke er tilfredse, skal kvinderne kunne anlægge sag mod deres mænd.

María Soledad Vela fra regeringspartiet PAIS har været med til at udarbejde ændringsforslaget til forfatningen, og hun siger, at kvinder i Ecuador almindeligvis udelukkende bliver betragtet som seksualobjekter eller som dem, der tager sig af børnene. Hun mener, at kvinderne nu bør have ret til at tage ansvarlige beslutninger omkring deres seksualliv.

Oppositionen i Ecuadors parlament er ikke meget for forslaget. Politikerkollegaen Leonardo Viteri beskylder Vela for at dekretere orgasme gennem lovgivning. En anden kalder forslaget "idiotisk" og fastholder, at det mere intime hører til privatlivet og ikke skal garanteres gennem en lov, skriver dr.dk.

[email protected]

Kilde: