Forskning i terror forsinket

Slettet Bruger,

11/09/2007

Et af tidens omdiskuterede emner er, hvad der får tilsyneladende velfungerende unge muslimer til at udvikle sig fanatiske, islamistiske terrorister. Sidste besluttede Folketinget at etablere et nyt forskningscenter, Center for Forskning i Islamisme og Radikaliseringsprocesser, der blandt andet skulle hjælpe med at finde svaret. Men otte måneder inde i 2007 er bestyrelsen stadig i gang med at få de indledende detaljer på plads, oplyser Nordjyske Stiftstidende. Stillingen som leder af centeret har enddda slet ikke været slået op endnu.

"Det har trukket ud længe med at få vedtægter og andre formaliteter på plads. Men det er under etablering, og forhåbentlig har vi en centerleder på plads i løbet af en måned," udtaler formanden for forskningscenterets bestyrelse Knud Larsen.

Dansk Folkepartis integrationsordfører Jesper Langballe var en af bannerordførere for det nye center. Han er selvsagt ikke synderligt begejstret for forsinkelsen.

"Jeg synes nok, det er på tide vi kommer i gang. Navnlig med den seneste tids begivenheder begynder forskningen at være en hastesag. Viden om, hvad der skaber radikaliseringen, er forudsætningen for, at man kan lave antiterrorbekæmpelse," siger Langballe.

Center er blevet bevilget 10 mio. kr., som det skal distribuere videre til forskningsprojekter i en tre-årig periode.

[email protected]

Kilde: