Forsker beskylder PET for forskelsbehandling

Slettet Bruger,

17/06/2007

"Der gælder et grundlæggende princip om lighed for loven, hvilket betyder, at borgere, virksomheder og institutioner behandles ens. Det forekommer mig ikke at være tilfældet her, hvor jeg har fremført en begrundet antagelse om, at DIIS har gjort det samme, som jeg har gjort."

Sådan siger koldkrigsforskeren Bent Jensen i Jyllands-Posten om PETs afvisning af at undersøge, om Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) har begået den samme lovovertrædelse, som de beskylder Bent Jensen for at have begået.

Bent Jensens misdåd var ifølge PET, at han burde have tilbageholdt tidligere Information-journalist Jørgen Dragsdahl navn, da han i en kronik i Jyllands-Posten i januar skrev, at Dragsdahl i 1980'erne var under mistanke af PET for at være agent for den sovjetiske efterretningstjeneste KGB. Problemet var, at Jensen omtalte et strafbart eller muligt strafbart forhold af en navngiven person. Det var ifølge PET misbrug af oplysninger fra de afklassificerede dokumenter. Men da DIIS offentliggjorde sin udredning om den kolde krig for snart to år siden, var hele fem navngivne personer nævnt i forbindelse med et strafbart eller muligt strafbart forhold. Bent Jensen kan ikke se forskellen på hans gerning og DIIS'.

PET forklarer i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, at forskellen ligger i at "koldkrigsudredningen var udarbejdet af en veletableret og anerkendt forskningsinstitution", og at DIIS nøje havde overvejet de juridiske forhold.

hsh

Kilde: