Forretningsdrivende må lege gør-det-selv-politi

Hvis du er butiksdrivende i Sydøstjylland og Fyn bør du måske overveje at anskaffe dig en sherifstjerne

Slettet Bruger,

06/09/2008

Hvis du er butiksdrivende i Sydøstjylland og Fyn bør du måske overveje at anskaffe dig en sherifstjerne. Politiet har nemlig så travlt, at man selv bliver nødt til at få butikstyves identitet og udfylde anmeldelsesblanketter. Det skriver Jydske Vestkysten.

Chefpolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Bent Preben Nielsen, forsvarer beslutningen med, at det simpelthen er spild af tid og ressourcer at sende politimænd, når butiksindehaveren selv kan tage sig af problemet.

"Vi har vurderet, at det er mere hensigtsmæssigt at bruge vores ressourcer på andre ting, når den forretningsdrivende selv kan skaffe de samme oplysninger, som vi ellers skulle sende to mand for at få," siger han til Jydske Vestkysten.

Retsbevidsthed krænket
Denne utraditionelle tilskyndelse til selvtægt falder ikke i god jord hos Jens Thrane, der er medejer af en Sportmaster-butik og foreløbig har snuppet to butikstyve på fersk gerning. Han føler, at hans retsbevidsthed krænkes, når politiet ikke ønsker at tage sig af butikstyvene, men i stedet blot opfordrer ham til at lege politimand selv.

Han kan dog godt forstå, at det muligvis er et spørgsmål om ressourcer:

"Jeg kritiserer ikke det lokale politi, for det gør hvad det kan. Vi må så bare konstatere, at der åbenbart ikke er ressourcer nok," fortæller han til Jydske Vestkysten.

je

Kilde: