Forfatter til DR-journalister: Gå dog ned i løn

I stedet for at beklage sig over sparetider og massefyringer, kan DR's journalister selv være med til at hjælpe den underskudsramte medieinstitutio...

Slettet Bruger,

26/01/2008

I stedet for at beklage sig over sparetider og massefyringer, kan DR's journalister selv være med til at hjælpe den underskudsramte medieinstitution få orden i økonomien. De skal blot være villige til at gå ned i løn. Sådan lyder rådet fra forfatter Peter Dyreborg i et debatindlæg i Information.

"Hvis DR's journalister vil hjælpe deres arbejdsplads på fode igen, hvorfor går de så ikke bare ned i løn? Er det ikke bedre med en kollektiv lønnedgang frem for massefyringer og nedlæggelse af vigtige programmer? Hvis slagteriarbejdere kan gå ned i løn for at hjælpe en skrantende virksomhed på vej, kan DR's journalister så ikke gøre det samme," skriver Peter Dyreborg i Information.

Han påpeger, at gennemsnitslønnen for en DR-journalist i oktober 2006 var på cirka 510.000 kr. årligt, inkl. tillæg og pension. Til sammenligning tjener en sygeplejerske i alt cirka 370.000 kr., og en folkeskolelærer cirka 350.000 kr., selvom de alle har nogenlunde samme uddannelsesniveau.

"I forhold til lønniveauet i resten af samfundet kan journalisterne sagtens tåle en mindre lønnedgang uden nævneværdige lommesmerter. Hvis DR's journalister accepterer en nedgang, der svarer til halvanden pakke Kings om dagen, og det kan medvirke til at få økonomien på ret kurs, er det så ikke værd at overveje," skriver Peter Dyreborg i Information.

[email protected]

Kilde: