Folketingsflertal siger nej til ophævelse af frit skolevalg i København

Undervisningsminister Bertel Haarder har opbakning fra et flertal i Folketinget, hvis han siger nej til en ansøgning om dispensation fra loven om f...

Slettet Bruger,

02/05/2008

Undervisningsminister Bertel Haarder har opbakning fra et flertal i Folketinget, hvis han siger nej til en ansøgning om dispensation fra loven om frit skolevalg fra Københavns Kommune. For hverken Venstre, de Konservative eller Dansk Folkeparti synes ifølge politiken.dk, at det er en god idé.

"Det synes jeg, de skal lade være med," siger DF-uddannelsesordfører Martin Henriksen til politiken.dk: "Der er en grund til, at vi har indført det frie skolevalg, og det er, at forældrene skal have lov til at vælge den skole, som de mener er bedst for deres børn."

Tidligere i dag vendte også de Konservatives og Venstres ordførere sig imod idéen.

Socialdemokraterne på Christiansborg bakker derimod op om deres partifæller i København. Partiets uddannelsesordfører Christine Antorini mener, at undervisningsministeren bør give en dispensation fra loven til kommunen.

"Så kan det blive en lokal beslutning, og der kan opstå en dialog mellem de lokale politikere i området om, hvordan man undgår en stadig mere splittet folkeskole," siger hun til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: