Foghs spenderbukser større end Nyrups

Slettet Bruger,

27/09/2007

Det er ikke rigtigt, når Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) påstår, at væksten i det offentlige forbrug vil være historisk lav i årene fremover, lyder det fra tænketanken CEPOS. Tværtimod vil det offentlige forbrug stige dobbelt så meget under VKO, sammenlignet med de planer som Socialdemokraterne havde, da Poul Nyrup Rasmussen var statsminister, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen.

"Der er ikke tale om historisk lave vækstrater, som AE-rådet anfører. Tværtimod lægger Fogh op til en gennemsnitlig vækst i det offentlige forbrug frem til 2015, som er dobbelt så høj, som den vækst Nyrup lagde op til i årene 2006-2010. Herudover lægger Fogh op til en vækst i det offentlige forbrug i 2008, der er højere end Socialdemokraternes forslag til finanslov," siger Mads Lundby Hansen til Ritzau.

Han afviser også AE's krav om, at det offentlige forbrug skal vokse i takt med den generelle velfærdsudvikling.

"I stedet for denne automattankegang burde kommunerne tilskyndes til at gennemføre rationaliseringer herunder ved afbureaukratisering. Her kan kommunerne finde inspiration i Socialdemokraternes finanslovforslag, hvor der anvises et besparelsespotentiale inden for administration på op til 25.000 personer i den offentlige sektor," påpeger Mads Lundby Hansen.

[email protected]

Kilde: