Foghs EU-parløb med Søvndal møder DF-kritik

Forbrødringen mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og SF-lederen Villy Søvndal vækker modstand fra Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaar...

Slettet Bruger,

05/02/2008

Forbrødringen mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og SF-lederen Villy Søvndal vækker modstand fra Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard. Hun frygter, at der vil komme indrømmelser til SF på udlændingeområdet, når de EU-glade partier skal forhandle om en afskaffelse af de danske forbehold. Det skriver Ritzau.

"Udlændingepolitikken er ikke til diskussion. Udlændingepolitikken er en succes. Det har Fogh brystet sig af den ene gang efter den anden så sent som i valgkampen. Det har jeg i hvert fald hørt mange gange, når jeg har været til møder med ham. Så det ville være fuldstændigt ejendommeligt og uacceptabelt, hvis man begynder at sige, at det dropper man, fordi nu skal det overlades til EU," siger Pia Kjærsgaard ifølge Ritzau og peger på, at regeringen og DF har forlig om udlændingepolitikken.

Søndag besluttede SF's hovedbestyrelse, at det gamle nej-parti kan acceptere en delvis afskaffelse af det danske retsforbehold, hvis man til gengæld kan begrænse regeringens mulighed for at holde Danmark uden for EU's fælles indvandrings- og asylregler.

[email protected]

Kilde: