Fogh irettesætter DF

Slettet Bruger,

08/11/2007

De seneste dage har det føget gennem luften med krav til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Dansk Folkeparti vil have flere penge til de ældre for at støtte en VK-regering, mens Ny Alliance vil have skattelettelser og bedre forhold for de afviste asylansøgere. Nu siger Fogh stop.

"Det nytter ikke noget, at man stiller krav op, som jeg bagefter ikke er i stand til at sikre et flertal for. Så kan det jo pludselig ende med, at regeringen ender et andet sted. Man er nødt til udvise fleksibilitet og pragmatisme," siger Anders Fogh Rasmussen til Politiken.

Meningsmålinger peger på, at Fogh vil få brug for både Dansk Folkeparti og Ny Alliance for at danne regering. Men partierne står langt fra hinanden på områder som skat og asylpolitik. Derfor siger Anders Fogh Rasmussen nu direkte til Dansk Folkeparti, at det må acceptere ændringer i den hidtidige politik, hvis meningsmålingerne forudsigelser går i opfyldelse på valgdagen.

"Vi har respekt for indgåede aftaler. Men når vælgerne sammensætter et nyt Folketing, kan der jo ske det, at flertallet pludselig ser anderledes ud. Og så må man prøve at forhandle sig frem til, at der fortsat er et robust flertal bag den førte politik," siger Fogh.

"Det skal du ikke bestemme!"
Opfordringen om at udvise mådehold falder dog ikke i god jord hos Pia Kjærsgaard.

"Er det vor far, der taler her?," lyder DF-lederens umiddelbare kommentar til Politiken.

"Jeg går selvfølgelig ikke ind på at diskutere ultimative krav eller områder, der totalt flytter det, vi tre partier så fornemt og troværdigt har oparbejdet siden 2001," siger Pia Kjærsgaard, der mener, at Fogh har mistet styringen i valgkampen.

[email protected]

Kilde: