Fogh freder boligejerne

Flere økonomer har bemærket, at der i kommissoriet for Skattekommissionen eksplicit stod, at ejendomsværdiskatten ikke måtte hæves, og det er af fl...

Slettet Bruger,

13/03/2008

Flere økonomer har bemærket, at der i kommissoriet for Skattekommissionen eksplicit stod, at ejendomsværdiskatten ikke måtte hæves, og det er af flere blevet tolket derhen, at regeringen i stedet havde planer om, at ændre på rentefradragsretten.

Formodningerne blev til rygter, da B.T. i går skrev, at kilder i Venstre, de Konservative og Socialdemokraterne vurderer, at det bliver svært at lave en gennemgribende skattereform, der sænker skatten på arbejde markant, uden at røre ved rentefradraget.

Det får nu statsministeren til at gentage, at boligbeskatningen ikke vil stige i en ny skattereform.

"Der er ingen som helst planer om at skærpe beskatningen af boligejerne. Og jeg må sige, at ovenpå en valgkamp, hvor et så bredt flertal, som vi aldrig har set det før, har garanteret, at de ikke vil øge beskatningen af boligejerne, så er det mærkværdigt, at sådan nogle artikler kan blive ved med at dukke op. Vi har ingen planer om at øge beskatningen af boligejerne," siger Anders Fogh Rasmussen ifølge Ritzau.

Han nævner ikke eksplicit rentefradragsretten, eller om den kan nedsættes uden at bryde løftet, om ikke at ville øge beskatningen af boligejerne, men gentager, at ejendomsværdiskatten står fast:

"Jeg vil slet ikke gå ind i alt det der, fordi vi har sagt, hvad der er at sige om den sag. Nemlig, at ejendomsværdiskatten står fast. Der er et meget bredt flertal, der har sagt, at de ikke er ude på at øge beskatningen af boligejerne, og så må det nu være op til kommissionen at finde ud af, hvordan man bedst skruer en skattereform sammen," siger Anders Fogh Rasmussen.

"Nu er der skrevet et kommissorium for skattekommissionen, og under Carsten Kochs kyndige ledelse vil de nu arbejde sig frem til en god model, som lever op til de krav, der er stillet i kommissoriet. Og jeg tror også, at kommissionens medlemmer og ikke mindst formanden er klar over, at når et politisk flertal på Christiansborg har sagt, at de ikke vil være med til at skærpe beskatningen af boligejerne, så vil det være klogt at skrue noget sammen, som lever op til det. Og det, tror jeg, er, hvad man kan sige om det på nuværende tidspunkt," sigerstatsministeren ifølge Ritzau.

Formanden for Skattekommissionen, Carsten Koch, kommenterede sagen i Berlingske Tidende ved sin tiltrædelse den 11. januar i år:

"Ånden i kommissoriet er, at der ikke skal laves noget overgreb på husejerne. Det kan der slet ikke blive tale om."

[email protected]

Kilde: