Fogh: Ingen boligejer kommer til at betale højere skat

Af Ole Birk OlesenStatsminister Anders Fogh Rasmussen garanterede på dagens pressemøde om regeringens udspil til en skattereform, at ingen boligeje...

Slettet Bruger,

24/02/2009

Af Ole Birk Olesen

Statsminister Anders Fogh Rasmussen garanterede på dagens pressemøde om regeringens udspil til en skattereform, at ingen boligejer vil komme til at betale mere i skat efter reformen end inden reformen.

"Før valget lovede vi, at alle boligejere kunne sove trygt om natten. Med det vi fremlægger i dag, kan vi slå fast, at det kan de fortsat," sagde Anders Fogh Rasmussen.

Regeringens udspil og statsministerens forsikring skal ses i lyset af den kritik, der har været af, at en udhulet rentefradragsret vil udgøre et brud på skattestoppet, hvis det medfører, at enkelte kommer til at betale mere i skat. Den beskyldning mener regeringen nu at kunne komme udenom, ved at rentefradragsretten kun reduceres for renteudgifter på over 50.000 kr. om året pr. person.

Og skulle der alligevel være boligejere, som kommer til at betale mere, så skal de ifølge regeringen kunne finde tryghed i en særlig kompensationsordning for familier med stor gæld eller store ligningsmæssige fradrag i forhold til indkomsten. Den indebærer, at hvis tabet som følge af den lavere værdi af rentefradraget - og lavere værdi af andre ligningsmæssige fradrag - er større end gevinsten ved nedsættelsen af indkomstskatten, skal det overskydende tab ikke betales.

"Skattekommissionen havde lagt op til et vidtgående indgreb, når det gælder rentefradraget. Regeringen syntes, det var for vidtgående," sagde Anders Fogh Rasmussen på pressemødet.

[email protected]

Kilde: