Fogh: Europa har brug for flere indvandrere

Manglen på arbejdskraft bliver ikke mindre i årene fremover, og EU må være åben over for arbejdskraft fra hele verden

Slettet Bruger,

29/06/2008

Manglen på arbejdskraft bliver ikke mindre i årene fremover, og EU må være åben over for arbejdskraft fra hele verden. Det siger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til Information.

"Europa har brug for en bedre indvandringspolitik. Når vi tilsyneladende ikke selv kan føde børn nok, så er det altafgørende, at vi får en kvalificeret og velreguleret indvandring til Europa," siger statsministeren i et interview med Information om sine fremtidsvisioner for det europæiske samarbejde.

Anders Fogh ser frem til en immigrationspakke, som den franske præsident Nicolas Sarkozy agter at fremlægge i det næstehalvår. Pakken skal på den ene side skærpe kontrollen med illegale immigranter og på den anden side sikre, at flere af de bedst kvalificerede finder vej hertil.

S: Nye toner
Meldingen bliver positivt modtaget af Socialdemokraternes europapolitiske ordfører Svend Auken.

"Det er glædeligt, at han nu udtrykker sig positivt om fælleseuropæiske indsatser på det her område. Det har jo hidtil været regeringsflertallets bestemte opfattelse, at det skulle Danmark ikke være en del af," siger Svend Auken.

DF lover kamp til stregen
Hos regeringspartneren Dansk Folkeparti er man dog ikke begejstret for, at den danske udlændingepolitik skal bestemmes i Bruxelles.

"Det er fint, hvis vi får den positive, kvalificerede arbejdskraft til landet, som dansk erhvervsliv har behov for. Det har Dansk Folkeparti heller ikke været imod. Men i Danmark ved vi bedst selv, hvilke typer højtuddannede, vi har brug for lige nu, og hvilke områder, hvor der er dansk arbejdskraft til rådighed," siger Pia Kjærsgaard til Information og lover "kamp til stregen", hvis der er den mindste opblødning af retsforbeholdet på vej.

[email protected]

Kilde: