Flertal uden om regeringen vil hæve offentligt ansattes løn

Slettet Bruger,

16/11/2007

Dansk Folkeparti ønsker at afsætte en milliardpulje til forhøjelse af lønningerne for de offentligt ansatte ved de kommende overenskomstforhandlinger. Det skriver Information.

Regeringen har sagt, at den ikke vil blande i overenskomstforhandlingerne, men finansordfører for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, fortæller, at man stadig forsøger at presse regeringen på området.

"Vi synes, det er godt, hvis der i Folketinget er et flertal for vores ønsker, men vi går efter en fornuftig aftale primært med regeringen, men også gerne med Socialdemokraterne. At der kan etableres et alternativt flertal vil være noget, vi har i baghånden. Vi vil kun have det som en absolut nødløsning," siger Thulesen Dahl til Information.

Aftalebrud
Hos Socialistisk Folkeparti og formand Villy Søvndal, ser man positivt på meldingerne fra DF.

"Vi er optaget af, hvem vi indholdsmæssigt kan samarbejde med. Forslaget om en pulje var vores idé, og hvis ikke hun (Pia Kjærsgaard, red.) vil svigte sine krav, må hun gennemføre det sammen med dem, der vil det," siger han.

Også hos Socialdemokraterne hilser man udspillet til samarbejde velkommen.

"Kom frisk. Hvis de er indstillet på det, laver vi noget," siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen til Information.

Aftalen om en lønpujle er et af DF's hovedkrav til de kommende finanslovsforhandlinger, som er forsinket på grund af valget.

I går meddelte statsministeren, at han overvejer at fremsætte en midlertidig finanslov, der skal sikre, at statens drift kan opretholdes i de første måneder af 2008.

[email protected]

Kilde: