Flere forventer skattelettelser

Slettet Bruger,

21/05/2007

27 procent. Så stor en andel af danskere forventer ifølge en meningsmåling foretaget af Greens Analyseinstitut for Børsen, at regeringen vil sætte skatten ned inden næste valg. I oktober sidste år var den tilsvarende andel blot 15 procent.

Årsagen til dette skift i forventninger, er ikke overraskende den seneste tids skattedebat. For blot tre uger siden, blev det set som rene selvmordsaktioner, når medlemmer af Venstre trodsede regeringstoppen og talte om skattelettelser. Men siden fremkomsten af Ny alliance, er diskussionen blevet stueren. Og flere har meldt sig på banen med forslag eller krav til skattelettelser.

At der er stemmer i det, viser den undersøgelse vi omtalte tidligere, der viste at 44 procent af danskerne bakker op om en flad skat på 40 procent. I takt hermed er danskernes forventninger rykket.

Samfundsforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet forklarer i Børsen:

"Det er klart, at Ny Alliance på kort tid har været med til at flytte debatten om skattelettelser, Men det er også kendt viden for vælgerne, at De Konservative har presset hårdt på, at Venstre måske ikke længere kan holde igen."

Johannes Andersen vurderer at grænsen går ved, når 45 procent af danskerne ønsker skattelettelser, "så kan han ikke længere sidde forventningen overhørig," forklarer han.

bach

Kilde: