Fire ud af ti indvandrere vil helst bo i en ghetto

Halvdelen af indvandrerne i Danmark bor i en ghetto, hvor mindst hver anden beboer har udenlandsk baggrund, og sådan vil rigtigt mange indvandrere ...

Slettet Bruger,

16/06/2008

Halvdelen af indvandrerne i Danmark bor i en ghetto, hvor mindst hver anden beboer har udenlandsk baggrund, og sådan vil rigtigt mange indvandrere også helst bo. Det viser en meningsmåling, som Catinét Research har lavet for Ugebrevet A4.

Således svarer 34 procent af de adspurgte indvandrere, at de helst vil bo i et boligområde, hvor halvdelen af beboerne har udenlandsk baggrund, mens yderligere seks procent foretrækker at bo, hvor der overvejende er beboere med udenlandsk baggrund. Kun 24 procent vil helst bo, hvor der højst er en tredjedel beboere med udenlandsk baggrund.

Den manglende lyst til at leve i boligområder med en mere normal beboersammensætning slår også igennem i indvandrernes ønsker for deres børns og børnebørns skolegang. 36 procent fortrækker, at der er lige mange børn med dansk og udenlandsk baggrund i deres børns eller børnebørns skole. Og tre procent foretrækker, at de fleste børn i skolen har udenlandske rødder. Kun 30 procent vil helst have familiens næste generation til at gå i en skole, hvor højst en tredjdel af eleverne har udenlansk baggrund.

[email protected]

Kilde: