Fire ud af ti DF-vælgere vil have lavere skat

Slettet Bruger,

23/08/2007

Nok lyder Dansk Folkeparti ofte, som om det er et søsterparti til Socialdemokraterne, men der er stadig stor forskel på de to partiers vælgere. Mens kun otte procent af Socialdemokraternes vælgere mener, det er rigtigt af regeringen at love lavere indkomssskatter, så er hele 40 procent af Dansk Folkepartis vælgere med regeringen i spørgsmålet. 49 procent er imod. Det viser en Gallup-måling i Berlingske Tidende.

Dermed er opbakningen til skattelettelser i Dansk Folkeparti næsten lige så stor som modstanden, og Pia Kjærsgaard risikerer med sin skarpe kritik af regeringens skatteplaner at støde en meget stor del af sine vælgere fra sig. Alligevel føler Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, sig sikker på, at partiet er inde på den rigtige kurs.

"Det her bekræfter fuldstændig vores vurdering, og det matcher de holdninger, vi har mødt ude omkring i landet," siger han til Berlingske Tidende.

Regeringens vælgere vil have lavere marginalskat
I befolkningen som helhed siger hver anden nej til regeringens foreslåede indkomstskattelettelse, men 37 procent er for og 13 procent svarer "ved ikke".

Hos regeringspartiernes vælgere er der ikke opbakning til, at det i regeringens forslag primært er i bunden, at lettelsen bliver lagt. 61 procent af Venstres vælgere og 78 procent af de Konservatives vælgere foretrækker, at en lettelse af indkomstskatten primært bliver lagt på top- eller mellemskatten.

[email protected]

Kilde: