Fartbøde på 150.000

Slettet Bruger,

26/08/2007

Godt nok blev fartgrænsen på 30 kilometer i timen overskredet med mere end 100 procent. Alligevel blev den svenske direktør Hans Ahl noget chokeret, da han blev præsenteret for sit bødeforlæg. På Ålandsøerne, en selvstyrende finsk øgruppe, er bøderne nemlig indtægsbestemte. Hans Ahl havde i 2005 en årsindkomst på 4 millioner kroner, så bøden blev fastsat til 20.500 Euro, cirka 150.000 danske kroner.

"Det er sindssygt. Hvis du er uden job, eller er student, koster den slags dig ingenting. Men jeg som har arbejdet hele mit liv, får så høje bøder", siger Hans Ahl, ifølge Politiken til Aftonbladet.

Direktøren blev i mandags dømt til at betale den voldsomme fartbøde ved Ålands tingsret. Han har nu klaget over dommen, som de lokale politimyndigheder dog finder helt i orden.

"Der findes skoler i nærheden. Derfor er det groft at køre 67 km/t . Det er meningen, at bøder skal svide, selv for dem med penge«, siger K. O. Vesterlund, vagthavende ved Mariehamns Politi, Ålandsøernes største by og hovedstad.

[email protected]

Kilde: