Fagforening giver penge til terrorgruppe

Slettet Bruger,

11/12/2007

De cirka 100 medlemmer i Den Faglige Klub i Træ-Industri-Byg København har valgt at donere 10.000 kroner til FARC, en colombiansk, marxistisk oprørsbevægelse, der blandt andet er ansvarlig for en lang række kidnapninger. Det skriver Ritzau. Donationen til bevægelsen, der står på EU's terrorliste bliver offentliggjort få dage før, byretten i København skal tage stilling til sagen om de syv, der gennem firmaet Fighters+Lovers har solgt t-shirts til fordel for FARC og den palæstinensiske gruppe PFLP.

"Der kører en sag, hvor man afprøver terrorlovgivningen herhjemme. Det er på et helt forkert grundlag. Hvis man havde gjort det samme, da der var apartheid i Sydafrika, så havde der ikke været nogen støtte til kampen mod dét styre," siger Viggo Toften-Jørgensen fra Den Faglige Klub til Ritzau.

Tidligere har 3F Bygge, Jord og Miljøarbejdernes fagforening i København givet de syv tiltale deres "solidaritets- og kulturpris", der også var på 10.000 kroner. Men nu topper Den Faglige Klub altså ved at donere penge direkte til FARC. Pengene skal ifølge Træ-Industri-Byg folkene gå til en colombiansk fagforeningsmand, der er gået under jorden.

[email protected]

Kilde: