Første bydel afviser autonomhus

Slettet Bruger,

30/11/2007

Det er endnu ikke belsuttet, hvor det nye såkaldte "ungdomshus" skal placeres, men står det til lokalrådet for Brønshøj, Husum og Tingbjerg skal det ikke placeres der. Det meddeler lokalrådet ifølge jp.dk i et åbent brev til Ritt Bjerregaard.

Planen om et nyt hus til de autonome, betalt af kommunen og tilsynsført af "Fonden Jagtvej 69" blev vedtaget af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten efter forhandlinger med de autonome og deres advokat, Knud Foldschack, i tirsdags. Det har nu fået lokalrådsrepræsentanterne for Brønshøj, Husum og Tingbjerg til at reagere.

I et åbent brev til overborgmester Ritt Bjerregaard skriver lokalrådet:

"Lokalrådet frygter, at driften af ungdomshuset vil medføre alvorlige gener for beboere og erhvervsdrivende i det område, ungdomshuset bliver placeret i. Ikke mindst de gange, hvor Nørrebro er blevet hærget af voldelige aktivister, giver anledning til at frygte, at der også i fremtiden vil være konfrontationer," skriver lokalrådsformand Vera Rasmussen i brevet og fortsætter:

"Lokalrådet er tilfreds med, at hensigtserklæringen slår fast, at 'afstand til naboer m.v.' skal indgå i overvejelserne, om en bygning er egnet til anvendelse som ungdomshus. Men lokalrådet påpeger samtidig, at det også er uhensigtsmæssigt at placere et ungdomhus i naturskønne omgivelser. Hermed er der ingen oplagte placeringsmuligheder i Brønshøj-området."

[email protected]

Kilde: