Førende bagmænd i Muhammed-krisen havde heller ikke set tegningerne

Slettet Bruger,

05/10/2007

Man skal smage på maden, før man kan udtale sig, om man kan lide den. Snusfornuftig børnelærdom for de fleste. Men man kan åbenbart godt sætte gang i uroligheder, der fører til trusler, brande og dødsfald, uden at sætte sig ind i tingene. I en tv-dokumentar, der får premiere på søndag, besøger instruktør Karsten Kjær, flere af mændene bag de voldsomste protester mod Muhammed-tegninger. Og der viser han blandt andet tegningerne til Ali Bakhshi, der forklarer om sin ledelse af demonstrationer, der medførte afbrænding af en dansk ambassade.

Bakhsi har aldrig set tegningerne og bryder ligefrem ud i latter, da han ser en af de mest omdiskuterede, af Muhammed med bombe i turbanen .

"Er det profeten Muhamme? Hvordan kan det være? Profeten ligner en indisk sikh og ikke profeten Muhammed," siger Bakhsi ifølge metroexpress.dk i filmen.

Instruktøren selv kalder det et "tragikomisk" faktum, bekræfter det absurde i krisen.

"Ali Bakhshi var en nytti idiot, der ligesom mange andre troende muslimer desværre blev manipuleret af folk, der havde en interesse i at eskalere konflikten," siger Karsten Kjær.

DR1 viser "De forbandede tegninger" søndag klokken 22.

[email protected]

Kilde: