Fædregruppe: Hold de unge inde i nat

Det skal være slut med bål og brand på Nørrebro, og det kræver de unges forældres hjælp

Slettet Bruger,

16/02/2008

Det skal være slut med bål og brand på Nørrebro, og det kræver de unges forældres hjælp. Sådan lyder budskabet fra Fædregruppen på Nørrebro, der ifølge politiken.dk indkalder til stormøde i aften.

I nat blev 28 biler brændt af i København, og Århus, Kalundborg og Odense var også plaget af uroligheder. Indvandrergruppen vil have forældrenes hjælp til at forhindre, at det gentager sig, siger talsmand for gruppen, Khalid Alsubeihi.

"Budskabet fra os er: Hold fast på jeres unge. De skal ikke ud på gaderne. Særligt ikke dem, der er under 15 år. De skal ikke være ude. De synes, det er sjovt og sejt at deltage i optøjerne, og jeg synes, at det vil være mangel på ansvar for forældrenes side at lade dem gå ud," siger han til politiken.dk.

Den hårde kerne
Han mener dog ikke, at hele ansvaret hviler på forældrenes skuldre. Han kritiserer også politikerne, der i hans øjne ikke har taget ansvar for den følelse af marginalisering, som ifølge ham er kilden til de unges frustrationer.

Khalid Alsubeihi frygter, at disse marginaliserede unge bliver "taget som gidsler af den hårde kerne og dermed brugt til at fremme andre dagsordener."

"Den hårde kerne har jo interesser i, at politiet ikke kommer i vores område. Og det er vi ikke enige i, vi vil gerne have politiet her. De sørger for tryghed og sikkerhed i området," siger Khalid Alsubeihi til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: