Fødevareminister i sympatiaktion for Nørrebro Bryghus

Slettet Bruger,

25/10/2007

Af Mikkel Kruse og Thomas Breitenbach

Et ministerembede er mere end lange møder og kedelige forhandlinger. I dag klokken 16 vil Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) besøge Nørrebro Bryghus for at prøvesmage mikrobryggeriets nye øl. I den anledning kommer hun nok til at stå ansigt til ansigt med fagforeningen 3F's blokadevagter, men det har hun det helt fint med.

"Jeg synes, det er underligt, at 3F arrangerer denne blokade, da jeg mener, at medarbejderne skal have lov til at organisere sig der, hvor de er. Og når medarbejderne er tilfredse med deres aftale med arbejdsgiverne og overenskomsten med Kristeligt Fagforbund, så synes jeg ikke, der er noget for 3F at komme efter," siger Eva Kjer Hansen til 180Grader.dk.

3F vil gerne have de bryggeriansatte som medlemmer og har siden den 28. juni arrangeret blokader mod Nørrebro Bryghus. Det på trods af, at medarbejderne er tilfredse med deres eksisterende overenskomst, og har bedt 3F om at lade dem være i fred.

Naturlig ølsmagning
Fødevareministeren ser ølsmagningen som en naturlig del af hendes arbejde, hvor hun vil "fokusere meget mere på kvaliteten og på smagen af danske produkter."

Finn Sørensen, der er næstformand i 3F Industri og Service, er ikke just begejstret for den ministerielle opbakning til bryghuset.

"Det betragter jeg som et forsøg fra bryghusets side på at politisere konflikten, og det synes jeg er negativt, hvis man er interesseret i at få en løsning. Så det vil jeg betragte som en meget negativ ting, at man i den grad prøver at inddrage Nørrebro Bryghus' problematik i valgkampen. Det har vi ikke haft til hensigt at gøre, og nu må vi overveje, hvordan vi forholder os til det," siger han til 180Grader.dk.

[email protected]

Kilde: